juni 6, 2023

Sådan fungerer en tattoofjerningsmaskine

Antallet af mennesker, der ønsker at fjerne deres tatoveringer, stiger, og derfor har vi set en stigende popularitet inden for tattoofjerningsmaskiner. Dog forstår mange af os ikke, hvordan disse maskiner fungerer. Er de farlige? Giver det nogle bivirkninger? I denne blog vil vi besvare alle de spørgsmål, du måtte have om, hvordan en tattoofjerningsmaskine fungerer.

Først og fremmest skal vi forstå, hvordan en tatovering bliver fjernet. Blækken, der sidder på huden, adskiller sig fra kroppens naturlige pigment og kan derfor ikke fjernes af kroppen selv. En tattoofjerningsmaskine bruger derfor laserlys til at opløse blækket. De rigtige laserindstillinger er afgørende for at få tatoveringen til at forsvinde. Lasermaskinerne bruger teknologi, der har en særlig pulseringsteknologi. Laserne anvender højintensivt lys i en meget kort varighed for at bryde blækstrukturen ned i mindre dele. Disse mindre dele kan derefter absorberes og bortskaffes af kroppen. Proceduren er ganske smertefri, men det varierer fra person til person.

Valg af den rigtige tattoofjerningsmaskine

Folk med mørkere hud bør være forsigtige, når de vælger en tattoofjerningsmaskine, fordi laserlyset kan påvirke deres pigmentering. Der kan også forekomme visse bivirkninger, såsom rødme, hævelse og kløe efter behandlingen. For at reducere risikoen for mulige bivirkninger, skal du vælge et certificeret behandlingscenter med professionelle lasere. Det kan være farligt at få fjernet tatoveringen ved ikke-professionelle.

Der er to typer laserlyseffekter, der anvendes på en tattoofjerningsmaskine: termisk og fotoakustisk effekt. Termisk effekt anvendes til at fjerne sorte og mørkefarvede tatoveringer, mens fotoakustisk effekt anvendes til at fjerne lyse eller farverige tatoveringer. Forskellige lysbølgelængder fra laserlyset og behandlingsvarighed forårsager en bestemt effekt, der passer til at nedbryde forskellige farver.

Efter behandlingen afhænger det af hver persons organiske svar, blækkets farve og størrelse, og antal sessioner, der er nødvendige for at fjerne den. Det kan være en langvarig proces at fjerne en tatovering. Som regel kræver enkelte tilfælde omkring 5-14 sessioner af behandlinger.

Tags :